neděle 13. října 2013

Dlouhé zimní večery #2 - Láska prochází žaludkem

Tento projekt pořádá Táňa. Více informací tady.

Možná to říká každý, ale já to myslím vážně. Jsem závislá na čokoládě. Piju ji, jím ji a taky i sním. Čokoláda je prakticky můj život. Co bych asi byla bez ni? Jak bych zvládala stresové situace? Co bych pila u sledování gymplu? A u čtení? Byla bych absolutně ztracená. Vůbec si nedokážu představit život bez ní.
Moje maminka a babička dělají speciální cukroví, které miluju ze všeho nejvíc. Čokoládky. Je to celkem jednoduché a hlavně výborné. Jsou tam kousky ořechů, což ji dává originalitu mezi domácími čokoládkami. Máme i takové pěkné formičky. Panáčky, panenky, je to šíleně roztomilé! Pak i kapříky, motýli... prostě všechno! Naštěstí to moje ségra (zlobřice) nejí, takže je toho víc pro mě! Už jsme vám říkala, že jsem hamoun?

A když už jsme u toho cukroví... na co jiného než na něj se dá o Vánocích těšit (okey, ještě dárečky, že a další mňaminky)? Vsadím se, že každá rodina dělá vanilkové rohlíčky. Ne že bych je zrovna milovala, ale je to tradice, ne? A co ještě děláme? Znáte takové včelí (vosí) úly? Nebo sádlové kuličky, nugátové hvězdičky (speciálně pro zlobřici), kokosky a buhví co ještě. Já to prostě miluju!
O Vánocích si taky potrpím na bramborový salát. Bez toho se neobejdu. Vzpomínám si, jak jsem jedny Vánoce nesměla kyselé a místo salátu jsem měla bramborovou kaši. To byly muka! Všichni kolem mě si pochutnávali na salátu, jen já měla brambory. A co k nim? Řízek! Kuřecí řízek. Kapra nejím, takže mám vždycky řízek. A nijak mi to nevadí. To je zas taková moje tradice. Vsadím se, že nejsem sama. Kdo ještě nejí kapra? A co místo něj jíte?

No a celý tento článek mi připomněl, jaký mám hlad! Jsem sama doma, tudíž bych si mohla jen udělat pudink. Chjo...

Ještě taková otázka. Kdo drží na štědrý den půst, aby viděl zlaté prasátko? Já teda ne. Za nějaký prase mi to nestojí! (:D)


4 komentáře:

  1. Nejím rybu nechutná mi, kapra nahrazujeme řízky a klobásami a za nĕjaký blbý prase přece nebudu koukat na to dobroučký cukroví a ani neochutnat :D

    OdpovědětVymazat
  2. čokoláda mňa!!!!!! bože ako by som si strašne rada dala! ja mám teraz nariadenú diétu od doktorov, takže nemôžem 8__(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha... to je blbý... Já bych bez čokolády nevydržela.

      Vymazat

Jaky je váš názor? :)