pátek 22. listopadu 2013

Recenze: Serafína - Příběh draků

Název: Serafína - Příběh draků
Autor: Rachel Hartman
Žánr: Fantasy
Nakladatelství: Fragment
Díl: 1.
Série: Serafína
Anotace: V zemi zvané Gored žijí již po desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha? Budoucnost draků je v sázce a v Goredu již není pro nikoho bezpečno.

Stručný děj
Již 40 let pečlivě udržovaného míru mezi draky a lidmi, nepomohlo k tomu, aby si navzájem věřili. Draci na sebe mohou vzít lidskou podobu, což znamená že jsou mezi obyvateli Goredu těžko rozpoznatelní.
Hlavní postavou této knihy je Serafína Dombeghová, opravdu nadaná hudebnice pracující na královském dvoře, které matka zanechala skutečně pozoruhodný odkaz. V té době je také zavražděn královnin jediný syn, hlavní podezřelí jsou samozřejmě draci. Při pátrání po vrahovi do kterého je Serafína vtáhnuta se spojí s Lucianem Kiggsem, který jí rozhodně není lhostejný a zdá se, že ani ona jemu ne.


Postavy
I want this one so bad!K Serafíně nemám co dodat, byla mi strašně sympatická, její chování bylo nevyzpytatelné a to se líbilo. Taková Glisselda mě místy štvala, upřímně byla strašně rozmazlená ale nemám jí to za zlé, tím že vyrůstala v luxusu se to dá chápat. A Lucian? Jeho tajemné chvilky mně trochu štvaly, ale i přesto, jsem si ho tak nějak oblíbila. 

Místo
Gored. Serafínina rodná země, byla hezky popsaná, někdy málo, někdy zase hodně, ale i tak jsem si dokázala představit, jak to má vypadat, s čímž mám u většiny knih problém, ale u této, rozhodně ne.

Můj názor
Ze začátku bylo těžké zorientovat se v Serafínině světe, ale po pár stránkách už jsem se do ní vžila. Moc knížek o dracích neznám (kromě Eragona, toho zná asi každý), ale tato kniha má své jisté kouzlo a originalitu. Celkově na mě kniha působila kladně, neměla bych co vytknout.

Hodnocení: 9,5/10


Obálka: 10/10 - Obálka, rozhodně dokázala zaujmout nejen dívkou vpředu, ale i drakem který je v pozadí.


               Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.





1 komentář:

Jaky je váš názor? :)