sobota 7. prosince 2013

Recenze: Rozděleni časem - Bouře


Název: Rozděleni časem - Bouře

Autor: Julie Cross
Edice: Rozděleni časem
Žánr: Fantasy
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 306
Rok vydání: 2013
Anotace: Přítomnost, rok 2009. 
Devatenáctiletý Jackson je normální student... tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět.

Minulost, rok 2007.
Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Jaké tajemství ho obklopuje? Proč ho pronásledují neznámí útočníci? Stojí tváří v tvář "nepřátelům času" a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa...




inspiration
Stručný děj
Jackson umí cestovat časem. Zato Holly je obyčejná dívka. Když jednoho dne skočí do minulosti, ve stejný den, kdy postřelí Holly, tak už tam také uvízne. Dřív mu zpáteční skoky nedělali problém, ale najednou je všechno jiné... Teď musí Jackson začít od znova. Ještě k tomu se jeho otec chová divně, objevuje se před ním dívka, která vypadá jako mladší vydání jeho sestry a především vůbec neví, kdo jsou ti chlápci, co postřelili Holly.

Postavy
Přiznám, se, tady jsem o postavách. jako kdo se mi nejvíc líbil a tak nepřemýšlela. Buď jsem brala všechny úplně stejně nebo fakt už nevím. Samozřejmě nepřátelé času jsem moc nemusela, ale to tak většinou bývá vždycky.
New York City
Místo
Příběh se odehrával částečně v roce 2009 a hlavně v roce 2007. Jackson taky ale cestuje do jiných roků za svou sestrou. Hlavní děj je ale v New Yorku a to v každém roce. Jsem ráda, že autorka nevymyslela zas nějaký zapadákov, kde by si stěžoval typu: "je to tu strašně malý, nic se tu nedá dělat..." Tohle mě často vytáčí. Ale New York, je prostě New York.

                


Můj názor
Kniha mi přišla celkem složitá. No fakt. Bylo tam na mě až příliš moc informací. Skoro nic jsem si nezapamatovala. Pořád přibývali nové a nové informace až mě z toho i občas bolela hlava. Nedokázala jsem to číst víc než dvě hodiny v kuse. Takže jsme si to asi týden postupně dávkovala až jsem to přečetla. Ale aspoň jsem měla něco, na co jsem se celý den ve škole těšila. Bylo to děsně napínavé a tak. Celkově mě to velmi bavilo. Já mám hodně ráda knížky s časocestovací tématikou.

Hodnocení: 9/10

Obálka: 8/10 
Obálka se mi hodně líbí. Jen, když jsem se koukala na Goodreads, zjistila jsem,že originál je prostě hezčí. No tak může jen závidět...

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.


2 komentáře:

Jaky je váš názor? :)