neděle 9. února 2014

Recenze: Prokletí Titánů


Název: Prokletí titánů
Autor: Rick Riordan
Série: Percy Jackson
Díl: 3.
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336
Rok vydání: 2010
Anotace: Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? 
Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa.
Vezmeme tě s sebou, chceš?

Percy holds the sky
Stručný děj
Percy, Annabeth, Thalia a Grover se vypraví pro sourozence di Angelo, kteří jsou také polobohové. Povede se jim utéct Mantichoře, ale nic není zadarmo. Na pomoc jim přijde sama bohyně Artemis s lovkyněmi. Mantichoru sice zaženou, ale ztratí přitom Annabeth. Artemis se vydá po stopě příšery. Zoe Večernice, Thalia, Bianka di Angelo, Grover a Percy se vydají hledat jak Artemis tak Annabeth. Jenže proroctví Orákula jim dá tentokrát pořádně zabrat...


Semi Hiatus, theimpossiblewisegirl: //x// | via Tumblr
Postavy
To už fakt není normální, jak se Percy pořád snaží všechno udělat sám. Řeknou mu udělej toto, né, samozřejmě to musí udělat jinak. Je pravda, že u hlavních postav se to stává často. Jenže mě už to začíná štvát a teď si vybíjím vztek na Percyho. Co se ale autorovi musí nechat je, že se moc nemá do zabíjení postav. Pravda, nějaké už padly, ale vždycky to ostatní obrečí, ne jak třeba v Hunger Games. A už jsme se zmiňovala, že Annabeth je moje nejoblíbenější postava? No, tak mě fakt naštvalo, že zrovna ji museli unést. Bez Annabeth to totiž není ono.

Children of the big threeMůj názor
Percy je Percy. Ačkoli má nějaké nedostatky, vždycky se nad knihou usměju. Sime mě to občas stojí nějaké to úsilí vzít ho a číst, ale vždycky, když to udělám se zabavím. Je to čtivé a v textu nejsou téměř žádné chyby, což se musí  nakladatelství pochválit. Přece jen se to každý den nevidí. Jen bych Ricku vytkla, že pořád píše o tom samém. Podle mě by to mohl ukončit dřív než tím pátým dílem. Taková trilogie by úplně stačila.
Myslím ale, že předchozí díly byly o něco lepší. Asi mě nejvíc bavilo moře nestvůr. Kdo ví, možná se mi čtyřka zalíbí víc.


Hodnocení: 8/10

Obálka: 8/10


Zdroj obálky: bux.cz
Doplňující obrázky: weheartit.com


         Děkujeme nakladatelství Fragment  za poskytnutí recenzního výtisku.


2 komentáře:

Jaky je váš názor? :)