pátek 18. dubna 2014

Recenze: Bez tebe to není léto


Název: Bez tebe to není léto

Autor: Jenny Han
Série: Léto
Díl: 2.
Žánr: YA
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 256
Anotace: Dva bratři. Jedna opravdová láska. Léto už nikdy nebude takové jako dřív.
Belly strávila dosud každé léto svého života v domě na pláži v městečku Cousins. Jenomže teď se všechno změnilo. Když už to téměř vypadalo, že s Konrádem, svou osudovou láskou, přece jen začne chodit, nakonec skončila jen se zlomeným srdcem. A teď ji čeká vůbec první léto doma, ve městě. Bez pláže, bez oceánu a hlavně bez těch, které má po své rodině nejraději na světě — bez Susanny, bez Jeremiáše a samozřejmě i bez Konráda. Nejlepší Bellyina kamarádka Taylor má spoustu náhradních prázdninových plánů („Vždyť i tady jsou super kluci! A bazén taky, no ne, Belly?“). Jenomže pak jednoho dne zazvoní Belly mobil a Jeremiáš jí oznamuje, že Konrád zmizel. Všechno napovídá tomu, že odjel do Cousins. Proč? Co ho k tomu přimělo? A tak se Belly s Jeremiášem vydávají na záchrannou misi do tolik milovaného letního domu.
Zažije sedmnáctiletá Belly nakonec jen další léto plné naděje a trápení, které jí její láska ke Konrádovi přináší? Nebo se ho už konečně dokáže vzdát a zařídit si vlastní život?
Norway
Stručný děj
Už je to několik měsíců, co Susanna zemřela. A díky tomu se všechno změnilo. Belly letos tráví léto doma, bez Konráda a Jeremiáše. Teda nejdříve to tak vypadá. Najednou ji zavolá Jeremiáš, že se ztratil Konrád. Belly neváhá a vydá se ho hledat. Když už si neví rady, zamíří nakonec do Cousins. Tam se dozví, proč Kondrád utekl a společně chtějí dům zachránit. Jenže to není tak jednoduché...



Summer on the lake
Postavy
Nejdřív jsem si nebyla jistá, jestli mám Belly ráda, nebo ne. Přišla mi trochu žárlivá a hysterická, ale jak jsem se víc a víc začítala do knížky, přišla mi stále sympatičtější. Nakonec jsem si ji tedy oblíbila. I když v některých situacích bych ji zaškrtila... Pak je tu Jeremiáš. Musím říct, že z obou bratrů mi je sympatičtější.Je starostlivý a nemyslí hlavně jen na sebe. Zatímco Konrád mi přišel sobecký a vůbec nesympatický. Takže Vám musí být jasné, že jsem team Jeremiáš. Toho jsem si asi oblíbila nejvíc. Jednak mi ho bylo líto, ale hlavně je moc milý. Jinak jsem si moc názory na postavy nedělala. Akorát pana Fishera jsem si neoblíbila, to je ale jasné.

UntitledMůj názor
Zrovna jsem byla nemocná a neměla jsem co číst. Tak mi moc hodná Luce zašla do knihovny a vyzvedla mi léto. Byla jsem nadšená, že mám konečně co číst! No řekněte, komu by se chtělo čtyři dny hledět jen na televizi... Ale nebudu odbíhat od tématu. Zkrátka jsem se tak začetla a vžila do příběhu, že se mi najednou začalo stýskat po létě. A to myslím to období. Knížku jsem měla přečtenou asi za dva dny. Je totiž tak poutavě napsaná, že jsem se od ní nedokázala odtrhnout. A příběh taky není vůbec špatný. Rozhodně bych si to dokázala představit ve zfilmované verzi. Něco jako poslední píseň, možná ne až tak smutné... Rozhodně doporučuji všem, co teď mají náladu na nějakou tu oddechovku.

Hodnocení: 9/10

Obálka mě trochu zklamala. Tím, že to zkombinovali s originální, u toho zmizel ten veselý nádech. A dokonce bych i mohla tvrdit, že modelka na první obálce je hezčí, než ta z originální.

Obálka: 7/10

Zdroj obálky: bux.cz
Doplňující obrázky: weheartit.com




6 komentářů:

  1. Já mám tuto sérii moc ráda. :) Je to příjemné čtení, a abych pravdu řekla, tak jsem ji četla v zimě a o létu jsem moc nepřemýšlela, protože co? Nemám ho ráda. :) Ano zaškrťte mě, ale mám ráda podzim a zimu.
    S obálkou souhlasím není moc pěkná. :) Ale kniha je čtivá a to je hlavní! :)
    Super recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já mám zase radši jaro a léto :) Však každý je jiný :D A děkuju :)

      Vymazat
  2. Skúsim sa po tejto sérií poobzerať, lebo podobné typy kníh mám veľmi rada :D

    OdpovědětVymazat
  3. neznám, ale dobrá recenze :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat

Jaky je váš názor? :)