sobota 29. března 2014

Mini recenze: Mé sladké šestnácté století

Název: Mé sladké šestnácté století
Autor: Rachel Harris
Díl: 1.
Žánr: Fantasy, Young Adult
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 256
Anotace: Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si Cat přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do magické Florencie. A když ji při prohlídce tohoto úžasného města zavede zvědavost do cikánského stanu, ocitne se přímo… v renesanční Florencii.




Hlavní postavy: Cat (Pazienza), Lorenzo, Alessandra, Niccolo, Lucia, Reyna...

Obálka: Obálka se mi fakt líbí. Jen ten batoh mi k tomu moc neladí. Navíc, v té minulosti nehrál zas tak velkou roli..
9/10

Hodnocení: Ze začátku mě to fakt moc nebavilo, což se mi u Cooboo knížek nestává! Nakonec přišli další knížky a já jsem tuhle prostě odložila a asi až po měsíci jsme ji dočetla. Říkala jsem si "Co nejrychleji, ať to mám za sebou", jenže pak se stal zázrak a začalo mě to bavit! Děj mě naprosto vtáhnul a stránky mi ubývali pod rukama. Jen jsem trochu zmatená z toho konce. Myslela jsem si, že je to totiž jednodílná knížka, ale jak jsem se už dočetla, tak není. Už se fakt těším na druhý díl!
Tuhle knížku bych doporučila spíš fanouškům YA než fantasy milovníkům. Jsem tak trochu zklamaná, protože jsem čekala trochu víc toho cestování v čase.

8/10

6 komentářů:

  1. Úžasná knížka! Akorát jsem trochu chtěla aby tam zůstala s Lorenzem...:( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo :/ ale zas série nekončí, takže se ještě uvidí :)

      Vymazat
  2. Knížka mě trošku zklamala. Čekala jsem od ní trošku víc. Nevím jestli si přečtu druhý díl. Ale možná ze zvědavosti po něm šáhnu :)

    OdpovědětVymazat
  3. pekna recenze, po tomhle se podivam :)

    OdpovědětVymazat

Jaky je váš názor? :)