sobota 29. března 2014

Filmová recenze: Mortal Instruments #1

Poster k filmu 
      Mortal Instruments: Město z kostí
Název: Město z kostí (City of Bones)
Hrají: L. Collins, J. C. Bower, L. Headey, J. R. Meyers, K. Durand, R. Sheehan, J. Harris, K.Zegers...
Režie: H. Zwart
Podle předlohy: Cassanda Clare
Scénář: J. Postigo







První dojem
Hned ze začátku jsem si film zamilovala! Poprvé jsem ho dokonce viděla bez titulků v originále! Ano, tak moc se mi líbil trailer. Taky, když jsem zjistila, že ve filmu hraje Lily Collins, kterou jsem znala ze Sněhurku, jsem chtěla vidět film o to víc. A myslím, že to bylo dobře. Efekty, hudba prostě všechno mi sedělo.
Ve filmu nechyběla akce, romantika a několik nadpřirozených bytostí. U tohohle filmu mi ani upíři nevadili, jelikož byli správně nechutní, ne jak chodící disko koule z Twilight.


Obsazení
No co říct.. prostě skvělé. Lily svou roli zahrála přesvědčivě a všechno jsem jí uvěřila. Jammie... hlavně díky jemu jsem si užila film. Ty jeho hlášky a hlavně jeho vzhled. Nechápu jak někteří fanoušci mohli protestovat nad jeho výběrem! Role Aleca a Isabely taky nebyly špatné. Ale Aleca jsem si představovala trochu hezčího... Jediný, kdo se mi nelíbil by Simon. To je ale asi dobře. Kdybych si ho oblíbila, třeba bych později přešla do jeho teamu a to se nesmí stát! Jinak je tu taky Valentine, u kterého nemůžu pochopit, proč má jako černé vlasy? V knížce je blonďák, což tady hodně postrádám, jelikož to hodně vysvětluje...


Hudba
Ze začátku mi hudba přišla trochu depresivní stejně jako u Catching fire a Percyho Jacksona. Uvažovala jsem, jestli to nenapsal stejný skladatel, ale není. Každopádně pak mi ta hudba už přišla lepší. Třeba u té bitvy s upíry, ta se skvěle hodila. Prostě jsem se musela smát.
Z mých dvou nejoblíbenějších jsou písničky Heart by heart od Demi Lovato a Almost is never enough od Arianny Grande a Nathana Sykese. Poprvé, jak jsem tu písničku slyšela, byla jsem nadšená a říkala si, že jde spíš o Ariannu než o toho kluka a teď se za to stydím. V té době jsem totiž ještě moc The Wanted neposlouchala (ano, Nath je z TW) a teď tu písničku miluji kvůli němu! Upřímně, Ariannu jsem začala nesnášet... No dost řečí o the wanted, tentokrát nejde o ně. Chci říct, že ta písnička je fakt povedená! Stejně jako Heart by heart, která do mé oblíbené scény fakt zapadla.


Kniha vs film
No, nejdříve jsem viděla film a pak až četla knížku. A zrovna v té době jsme s Luce měly období Hunger Games. Jenže to hned přešlo a doteď mám období Mortal Instruments (☺). Ačkoli se film trochu od knížky liší, pořád to má tu základní podobu. Myslím, že to je tak hlavně proto, že by se ta tlustá bichle do dvou a deset minut nevešla. Někdy mi to přišlo i jako lepší řešení. Třeba konec filmu byl podle mě lepší než v knížce. Ale pořád se mi knížka o něco víc líbila. Prostě tam toho bylo víc a i když jsme viděla film jako první, pořád mě překvapovala. Musím říct, že je to podle mě jedno z nejlepších filmových zpracování jaké jsme kdy viděla! A taky je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec.

Hodnocení: 9,5/10

Zdroj obálky: csfd.cz
gif obráky: google.com


2 komentáře:

  1. Film se mi taky strašně moc líbil! Taky nechápu proč některým vadilo, že Jace hrál Jammie. Vždyť byl úžasný a Jace zahrál na jedničku. Já jsem sice první četla knihu, ale film se mi zdá trošičku lepší.
    Souhlasím jedno z nejlepších filmových zpracování. Doufám, že se zfilmuje i druhý díl :33 :)

    OdpovědětVymazat

Jaky je váš názor? :)