pondělí 28. října 2013

It's time for youtube #2 (Aliss)





Meme vytvořila JuliaR. Jde o to Vám ukázat, co sledujeme na youtube. Můžou to být videa, písničky, návody.. cokoliv :)





Vím, není to nějak extra dlouho, co jsem naposledy psala toto meme, ale mě se chce udělat další část. Zrovna teď mě totiž nenapadá nic jiného. Asi by jsme se měli zapojit do více projektů a meme.

neděle 27. října 2013

Dlouhé zimní večery #2 - Z pohádky do pohádky

Tento projekt pořádá Táňa. Více informací najdete tam.



U tohoto téma se mi jako první vybaví stolní hra z pohádky do pohádky, kterou jsme vždycky hráli jako malé. Ať už s kámoškou nebo se ségrou, která vždycky podváděla -_- Pak už jsem to hrávat přestala. Taky mě štvala ta zlatá hora. Pořád se tam vracet! A já nerada prohrávám. Takže si asi dovedete představit, co se asi dělo... Každopádně my jsme tu hru pak přejmenovali podle našeho gusta. Tedy z prdele do prdele. Já vím, je to vulgární, ale co už. Vlastně pořád cetsujete tam a zpátky, takže na tom něco bude no ne? 

Tímhle tématem ale Táňa asi nemyslela tuto hru. Spíš bych si tipla, že chtěla vědět, jaké pohádky sledujeme o Vánocích. Když jsem byla mladší, koukaly jsme na tři oříšky pro popelku. Uznejte ale, že už to je trochu klišé. Proto jsme začali koukat na pohádky na ČT1. Vždycky tam hraje nějaká nová česká pohádka. K tomu zobeme cukroví. Jinak pak sledujeme různé pohádky aneb, co telká dá :D
Takhle vlastně cestujeme televizí z novy na primu, z té na ČT1 atd.


Pod tím si vybavím pojem z pohádky do pohádky. Z Madagaskaru na Šmoulí vánoce (já to nevybírám) pak na něco českého a zakončíme to něčím z ciziny.

Dneska jsem se moc nerozepsala, jelikož nevím, co ještě dodat, no...





Recenze: Čarodějnice z Hex Hall

Název: Čarodějnice z Hex Hall
Autor: Rachel Hawkins
Žánr: Fantasy, romantické
Nakladatelství: Knížní klub
Díl: 1.
Série: Hex Hall
Anotace: Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall…



Hex hall
Sophie si přeje vyrůstat jako normální lidé. Bez kouzel, bez všeho toho trápení. Pak ji ale Rada odsoudí k pobytu na Hex Hall. Tam to Sophie nemá zrovna nejlehčí. Bydlí se školním vyvrhelem, Jennou Talbotovou, jedinou upírkou. Pak tu jsou ty tři fifleny: Elodie, Anna a Chaston, kromě Sophie jediné temné čarodějnice. Stále se ji snaží nalákat do svého covenu. A jako třešnička na dortu je tady taky Archer Cross, školní lamač srdcí. Je jasné, že nejoblíbenější kluk bude chodit s nejoblíbenější holkou, tedy Elodie.

V Hecate se ještě nezapomnělo na Holly, dívku, která zemřela loňský rok. Dívku, která bydlela právě s Jennou. Všichni si myslí, že to Jenna ji zabila. A pak se tu začnou dít zas ty divné napadení. Ale kdo to může být? A proč Sophie vidí dívku v zeleném?

Ok, musím se přiznat, četla jsem to počtvrté. Naprosto tu knížku miluju. Musím to číst pořád, abych nezapomněla na sebemenší detail.

Taky se musím přiznat, že když jsem knihu četla poprvé, na konci jsem z toho byla děsně vyklepaná. Přece jen jsem byla jen blbá šesťačka a jsem taky děsný strašpytel. Když jsem si pak pustila vodu, naprosto jsem jí lekla. Nevím, proč to na mě tak působilo, asi to byla první "krvavá" kniha. Je jí tam fakt hodně. Takže pokud jste strašpytlové jako, po téhle knize nešahejte :D


Co se týče postav: Sophie je milá a hlavně vtipná. S ní se člověk jen tak nenudí. Určitě bych ji chtěla mít za nejlepší kamarádku. A kdyby bylo potřeba, vsadím se, že by se mě zastala. Pak je tu Archer, naprosto sexy vypadajíc. Nejradši jsem měla scénky, kdy tam byl on :3 Kromě Elodie, Chaston, Anny a Beth jsem měla asi ráda všechny. Cala taky. Akorát Archer je prostě Archer, no. S tím nikdo nic nenadělá. A Alice? No, řekněme, že si o ní myslím svoje.

Je tu něco, co by se mi nelíbilo? Myslím, že ne. Kniha mě naprosto dostala. Série se umístila na první příčce, společně s Drahokamy. Nevím, jaký by byl můj svět bez Hecate :)

Hodnocení: 10/10

A obálka? No coment :3

Obálka: 10/10



Zdroje:
Obálka: Bux.cz
Doplňující obrázky: google

sobota 26. října 2013

Knihomolův vir #2 (Aliss)

Projekt pořádá kit731, více informací zde.

Knihomolův vir #1 (Aliss)

Projekt pořádá kit731. Informace najdete zde.

Já jsem vlastně taková spoluautorka projektu, jelikož jsem 
se podílela na jeho vytvoření, ale pak jsem z blogu odešla, takže jsem ho tam i nechala :)

Posuď knihu podle obalu #2 (Aliss)


Toto meme pořádá Syki.
Cílem toho meme je vybrat si obal knihy, napsat anotaci knihy a zhodnotit. 

Tahle píseň ti změní životNázev: TAHLE PÍSEŇ TI  ZMĚNÍ  ŽIVOT
Autor: Leila Sales
Originální název: This song will save your life
Nakladatelství: Cooboo
Anotace: Elisa Dembowská si ve srovnání se svými vrstevníky odjakživa připadá jako mimoň. A pak se jednoho dne rozhodne, že udělá všechno pro to, aby se to změnilo. Celé prázdniny na sobě dře – čte správné časopisy, dívá se na správné seriály, dokonce si i zásadně obmění šatník, jen aby hned první den školy zjistila, že se snažila zbytečně. Že i kdyby na sobě pracovala sebevíc, nezmění to, jaká je uvnitř, a že to její spolužáci vždycky poznají a stejně se s ní nebudou kamarádit. Ale co s tím?









Můj názor: Tuhle knihu jsem si vybrala, jelikož se na ni strašně těším! Chtěla jsem si ji už včera objednat, ale mamka mi to nedovolila, řekla, ať počkám na úterý. Ona má totiž kouzelnou kartičku, díky které budu mít slevu. Takže musím být hodná a počkat si. No ale ke knize... Tenhle obal splňuje dvě věci, co mám ze všeho nejradši. Hudba a čtení! Na obalu se mi líbí prakticky všechno. od sluchátek po ten úžasný svetřík, který ji odteď závidím. Taky se mi líbí nadpis. Jak je to přes celou knížku a ty srdíčka. S kamarádkou jsme vykoumali, že když se přečtou jen ty růžové písmenka, vyjde z toho levo. Ale když se to zase přečte naopak, vyjde Vám vole. Takže je to prakticky urážlivé! Štve mě to, jelikož v Angličtině je to love... Proč ne i u nás? Nevím, co bych tomu vytkla. Tu urážlivou "zprávu" radši budu ignorovat...

Hodnocení: 10/10


Let's love we ♥ it #2 (Aliss)

Meme pořádá Lenka.


On my wishlist #3 (Luce)



Meme z dílny Book chick city.

Cílem je každou sobotu ukázat knihu, kterou by jsme chtěli mít v knihovničce. Může být stará, nová, nebo ještě vůbec nevydaná u nás.





Již z obrázku, můžete usoudit o jakou knihu se jedná. Je to 1. díl knihy od Suzanne Collinsové s názvem Hunger Games. Ráda bych si ji v co nejbližší době koupila a opravdu se na ni těším...
















It's time for youtube #1 (Aliss)






Meme vytvořila JuliaR. Jde o to Vám ukázat, co sledujeme na youtube. Můžou to být videa, písničky, návody.. cokoliv :)




Recenze: Ve tvém pokoji

Název: Ve tvém pokoji
Autor: Jordanna Freiberg
Žánr: Young adult
Nakladatelství: CooBoo
Díl: 1.
Série: No boyzzz
Anotace: Dvě rodiny si během prázdnin vymění domy. Molly, toužící stát se módní návrhářkou, a Charlie, blázen do cyklistiky všeho druhu, kteří se v životě neviděli, jsou tak nuceni obývat pokoj toho druhého. Poznávají se až přes emaily a také chat, ukazují si navzájem, co zajímá toho druhého. Vzdálenost sice působí nejedno nedorozumění, ale sympatie postupně narůstají…


xxx
Příběh o dívce a klukovi, kteří si vymění dům. Dopisují si přes e-maily. Nikdy se neviděli, ale přijde jim, jako by toho druhého znali. Rozumí si, i když je každý úplně jiný. Molly žije v továrně na sny a Charlie v malém městečku uprostřed hor. Každý má svůj sen, svoje hobby naprosto se lišící toho druhého. Molly má plnou hlavu módy. Naopak Charlie zase cyklistiky. I přesto si ale rozumí... Myslím, že to je ta nejromantičtější kniha, kterou jsem kdy četla!

Okey, možná to trochu přeháním, ale i tak. Charlie s Molly se k sobě skvěle hodí, i když je každý úplně jiný. Musím se přiznat, taky bych chtěla něco takového zažít. Až na to vyměňování domu. S tím bych naprosto nesouhlasila! Nikoho (kromě tety a strejdy) bych do mého pokoje na přespání nepustila. Teda pokud by to nebyla moje kamarádka a my by jsme si nechtěli udělat pyžamový večírek nebo tak něco. Naprosto bych se bála, že by mi tam šmejdil! Věřte, můj pokoj není zrovna nejuklizenější...


UntitledMusím se přiznat. Kniha mě tak trochu inspirovala. Molly měla v pokoji nástěnku s fotkami sebe a jejich kamarádek. Já bych si ráda taky něco takového pořídila. Jen ještě přesvědčit moje kámošky, aby si stouply před objektiv :D

A co si vlastně myslím o postavách? Tak třeba Molly mi přišla strašně sympatická. Stejně tak i Charlie a ta její indická kamarádka. Ren? Už si moc nepamatuju. Ale Selene jsem nenáviděla. Ti, co knihu četli asi ví proč (nechci prozrazovat). Ale to není jediný důvod. Selene je přesný příklad kamarádky, kterou bych mít nechtěla. Vlezlá, namyšlená a sebestředná. Jak si stále chodila půjčovat Mollyny šaty, to mi přišlo hodně blbé. Možná to je někdy zábava, ale nic pro mě. Je však fajn, že autorka dokáže stvořit takovou příšeru. A ostatní? Ty už jsem brala jako vedlejší postavy, moc jsem se jimi nezabývala. Jen Sylvií. Připadala mi, jako "horský" typ Selene. Kdo ví, možná to tak mělo být.


Bende istiyorumJinak je tu něco, co bych knize vytkla? Možná to, že to bylo psané z pohledu vypravěče. Někdy to bylo až matoucí, jak se pořád střídal Charlie s Molly. Plus bych dala zase těm e-mailům. Díky nim se kniha četla ještě rychleji. A nebylo to zas tak obyčejné. I tak ale knížce nemůžu dát plný počet, není to dokonalé.

Přiznávám se, nejdřív jsem na knihu v knihovně jen tak civěla. Nějak se mi ji číst nechtělo. Poslední dobou mám ale náladu spíš na takové ty odpočinkové knihy a tahle tím pravým. Knihu jsem přečetla za dva večery.


Když to shrnu, kniha byla fajn. Na těch pár hodin mě určitě zabavila. Myslím, že si půjčím i další díly za série.


Hodnocení: 7/10 

 A obálka? Nic moc teda. Ne, že by byla přímo špatná, ale nijak zvlášť mě nezaujala. Takový průměr.

Obálka: 6/10




Obálka: goodreads.com
Ostatní obrázky: weheartit.com


On my wishlist #3 (Aliss)



Meme z dílny Book chick city.

Cílem je každou sobotu ukázat knihu, kterou by jsme chtěli mít v knihovničce. Může být stará, nová, nebo ještě vůbec nevydaná u nás.







Knihu Tygrova stezka od Colleen Houck chci, už ani nevíte jak dlouho. Vlastně už to bude rok, co jsem ji poprvé viděla v albatrosu a strašně se mi zalíbila. No, snad bude Ježíšek štědrý.